De cursus van Relaxed Bevallen is ontwikkeld door Georgina Kwakye en gestart in Haarlem. Ondertussen zijn er steeds meer Relaxed Bevallen docenten die de cursus buiten Haarlem geven.
Wil je graag de cursus buiten Haarlem volgen dan kun je onderaan deze pagina naar een docent bij jou in de buurt zoeken.


Via deze site kun je je alleen opgeven voor de cursus in Haarlem. (Data/Aanmelden)
Hieronder stellen we graag het Team van Relaxed Bevallen Haarlem aan je voor:

​​Docenten buiten Haarlem:
 
Ondertussen groeit het aantal docenten van Relaxed Bevallen en wordt de cursus ook buiten Haarlem gegeven.
Kijk wel even goed op de website van de docent want niet alle docenten geven een groepscursus of een 2 middagen cursus.

Hierbij de namen van de docenten en de plaats waar ze les geven:


Amsterdam
Marleen Aaftink
www.metvertrouwenbevallen.nl

marleen@metvertrouwenbevallen.nl


Hannie Wielens 

www.therippleeffect.nl

hannie@therippleeffect.nl


Gina Spierenburg (Weesp, Landsmeer en Amsterdam​)
www.ginaspierenburg.nl
info@ginaspierenburg.nl


Abcoude
Susan Veldman
www.birthsupport-susan.nl
info@birthsupport-susan.nl


Amsterdam, Hilversum

Denise Mac Donald
www.doulapraktijkdenisemacdonald.nl
info@doulapraktijkdenisemacdonald.nl


Amsterdam-West, Badhoevedorp, Hoofddorp, Haarlem(mermeer), IJmond
Nelleke Peerenboom
www.jouwdoula.nl

nelleke@jouwdoula.nl

Hoofddorp, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht 

Debby Albers
www.birthdouladebby.nl
info@birthdouladebby.nl


Deventer

Lisanne Corpeleijn

www.doulacentrumdeventer.nl

lisanne@doulacentrumdeventer.nl 

Utrecht
Yolande Kusse
www.doulagaia.nl
yolandekusse@gmail.com


Voorhout, Sassenheim, Noordwijk(erhout), Lisse(rbroek) 
Claudia Gozeling
www.bewustgeboren.nl
bewustgeboren@gmail.com

Leiden, Oegstgeest, Katwijk

Willemieke Priester
www.doulapraktijkpriester.nl
willemiekepriester@gmail.com


Flevoland
Petra Vermast 
www.doulapraktijkbambino.nl

info@doulapraktijkbambino.nl


Overijssel, Drenthe, Friesland, Flevoland
Linda Schra
www.doula-lin.nl
info@doula-lin.nl


Overijssel, Drenthe, Twente, Friesland en Gelderland
Sonja Zantinge

www.sonjazantinge.nl
info@sonjazantinge.nl


Uden, Eindhoven, Den Bosch, Oss
Wendy van der Zanden
www.doula4life.nl
Doula4life@outlook.com


Eindhoven

Ellen Bosse
www.Birth-Illuminated.nl
ellen@birth-illuminated.nl


Zeeland, Walcheren
Anne Chaudron
www.annechaudron.nl
info@annechaudron.nl


Beate Spook

Je zou, kijkend naar mijn foto, kunnen denken: hé maar die ken ik toch? Dat kan zomaar kloppen. Ik werk namelijk al zo’n 8 jaar bij Echo centrum de Schoot in Haarlem, dus als je daar toevallig geweest bent voor je echo, zat ik misschien wel achter het bureau.
Daarvoor werkte ik 10 jaar bij Moeders voor Moeders. Ik vind het heel boeiend om te ervaren hoe iedere generatie weer met zoveel vertrouwen, maar soms ook met de nodige hindernissen, het al zo oude pad van de zwangerschap en bevalling aflegt. Door mijn werkzaamheden als masseur gecombineerd met de kennis uit mijn opleiding tot ademcoach en Relaxed Bevallen weet ik hoeveel invloed een ontspannen en positieve mindset heeft op je lijf!
Hoe je met vertrouwen situaties aan kunt gaan die je niet of nauwelijks kent. Ik geniet ervan om alle kennis die ik heb opgedaan met jullie te delen, want toen ik de docente opleiding bij Georgina had afgerond dacht ik ...wat jammer dat ik dat allemaal niet wist toen ik beviel van mijn 3 prachtige kinderen. Ik verheug me erop jullie te ontmoeten.


Beate Spook geeft de groepscursus en privécursus


Testimonials

'if you change the way you view birth, the way you birth will change'.

MARIE F. MONGANTeam Relaxed Bevallen Haarlem:

Georgina Kwakye- oprichtster Relaxed Bevallen

Toen een vriendin mij vertelde over HypnoBirthing heb ik me hier meteen in verdiept. Deze filosofie bevestigde waar ik altijd al in heb geloofd: Bevallen is een hele mooie natuurlijke gebeurtenis. Het is misschien wel het meest bijzonders dat je als vrouw mag meemaken in je leven!
Ik heb de HypnoBirthing technieken zelf toegepast en heb tot twee keer toe een prachtige thuisbevalling gehad. Bij mijn tweede bevalling lag mijn baby niet goed en is het mij door de toepassing van HypnoBirthing maar ook mindfulness toch gelukt om een mooie bevalling te hebben in plaats van naar het ziekenhuis te moeten en een vacuümpomp bevalling te krijgen.
Na mijn ‘RELAXTE’ bevallingen heb ik op aanraden van mijn verloskundige de opleiding tot HypnoBirthing ©  Practitioner gevolgd. Daarna heb ik de cursus Relaxed Bevallen opgezet en het boek ‘Ik ga Relaxed bevallen’ geschreven. Ondertussen heb ik met veel plezier al heel wat zwangere vrouwen en hun partner mogen begeleiden.Ik hoop dat ik veel zwangere vrouwen kan inspireren en laten inzien dat bevallen iets heel natuurlijks is en geen enge of extreem pijnlijke ervaring hoeft te zijn zolang je maar met je lichaam meewerkt.
​Georgina geeft momenteel geen cursus meer maar houdt zich bezig met de coördinatie van de cursus, docenten, docententraining, promotie en administratie.
Hypnobirthing  
Mindfulness

   

Volg ons op Facebook: Relaxed Bevallen en Opvoeden:

Martine Bruin

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de marketing en communicatie. Vanuit een drang om mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren ben ik begonnen aan een yogaopleiding en heb me gespecialiseerd in zwangerschapsyoga. Sinds een aantal jaren geef ik met veel plezier zwangerschapsyoga bij Glow Yogastudio in Haarlem.
Ik heb de bevalling van onze dochter als heel bijzonder en krachtig ervaren. Wonderbaarlijk wat een lichaam allemaal kan. Dit wilde ik graag overbrengen aan anderen en zo zwangeren in hun kracht zetten (empowerment); hen leren vertrouwen te hebben in hun lichaam. Want eigenlijk is er niets natuurlijkers dan bevallen maar soms lijkt het erop dat we dit vergeten zijn.

Ik ben sinds 2022 ook Relaxed Bevallen docent maar geef daar nog extra yoga bij! 
Ik hoop dat stellen na het volgen van mijn cursus vol vertrouwen zijn en zin hebben in de bevalling! ;)


​Martine geeft de groepscursus met yoga erbij.

Marleen Aaftink

Als kind was ik al gefascineerd door geboortes en na jaren gewerkt te hebben als grafisch ontwerper, ben ik in 2018 de doula (geboortecoach) opleiding gaan doen. Tijdens de opleiding kwam ik in contact met Georgina en Relaxed Bevallen, dit sloot perfect aan op mijn visie en werkwijze als doula. Toen ik zelf zwanger werd heb ik de docenten training gedaan. Dat was een perfecte timing. Met vertrouwen en plezier heb ik mijn zoontje geboren zien worden. Het was niet eng, vervelend of te pijnlijk. Het was een prachtige ervaring waarin ik het effect van de hormonen, de overgave en de samenwerking met de mensen om mij heen heb mogen ervaren. Mijn partner beschreef de bevalling zelfs als gezellig. En dat was het ook! Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om met vertrouwen en zonder angst de bevalling in te gaan. En juist daarom geef ik zo graag deze cursus! De cursus geeft je de juiste handvatten om een mooie ervaring te creëren. Met vertrouwen, weten wat er in je lijf gebeurt en met de regie in jullie handen


​Marleen geeft de groepscursus en privécursus

RELAXED BEVALLEN