Hypnobirthing  
Mindfulness
Volg ons op Facebook: Relaxed Bevallen en Opvoeden:

Testimonials

Contact

'if you change the way you view birth, the way you birth will change'.

MARIE F. MONGAN

Relaxed bevallen
info@relaxedbevallen.nl
06-34116295

Ze besloot de filosofie van Dr Grantly Dick Read verder uit te werken en voegde er ‘zelfhypnose’ aan toe zodat je je lichaam in een ontspannen staat kunt brengen. Dit resulteerde in de Marie Mongans “Hypnobirthing®  Method”.
Ze heeft haar filosofie en technieken in een cursus verwerkt, zodat zwangere vrouwen zich de technieken eigen kunnen maken en hier automatisch op kunnen vertrouwen bij de bevalling.
Met haar HypnoBirthing® methode heeft Marie Mongan talloze zwangere vrouwen geholpen om op een vredige manier en zonder pijnbestrijding hun kind te baren. Deze vrouwen leerden om op hun lichaam te vertrouwen tijdens de bevalling en zagen in dat dit een heel natuurlijk proces is van het vrou​welijke lichaam.

Marie Mongan zocht naar bevestigingen van haar theorie en stuitte op het boek ‘Childbirth without fear" van Dr Grantly Dick Read. Hij beschreef dat vrouwen die geen angst hadden om te bevallen en hun lichaam goed konden ontspannen een mooie, natuurlijke bevalling hadden zonder overvallen te worden door intense pijn en stress.

 

​​De Amerikaanse hypnotherapeut en voormalig verloskundige Marie Mongan kon zich niet voorstellen dat het menselijke lichaam dat met zoveel perfectie is geschapen, niet in staat zou zijn om de vrouw op een normale manier een kind te laten baren. In haar ogen is het vrouwelijke lichaam hiervoor gecreëerd.

De cursus van Relaxed Bevallen is gebaseerd op de hypnobirthing methode van Marie Mongan. Daarom is het wel handig om daar nog even iets over te vertellen. Zeker omdat sommige mensen de naam ‘hypnobirthing’ niet helemaal kunnen plaatsen of denken dat het iets zweverigs is..
Wie heeft Hypnobirthing® bedacht en waarom?

RELAXED BEVALLEN